Pak je zomerklusjes op in werkkleding

Pak je zomerklusjes op in werkkleding

Terwijl vrijwel heel Nederland zich opmaakt voor de vakantieperiode zijn er natuurlijk ook mensen die ervoor kiezen om deze zomer lekker thuis te blijven en de vakantieperiode anders te besteden. Dit is immers de uitgelezen periode om je jaarlijkse to-do lijst erbij te pakken en achterstallige klusjes weg te werken. Zeker als je handige handjes hebt is het prettig om je werkkleding aan te trekken en bij het begin te beginnen. Er zijn in en om het huis vast allerlei verschillende projectjes om op te pakken, dus is het slim om deze in de zomer te doen als je toch niet van plan bent om weg te gaan.

Met werkkleding aan je kluslijst afwerken

Gedurende het jaar loop je vast met enige regelmaat tegen klusjes aan waarvan je denkt: “dat pak ik later nog wel even een keer op”. Toch zal je merken dat deze klusjes bij elkaar opgeteld een flinke lijst opleveren. Trek dus je werkkleding aan en maak een totaallijst van alle werkzaamheden die gedaan moeten worden. Het voordeel van een kluslijst is dat je direct een overzicht hebt van alles wat nog moet gebeuren. Bovendien is het een super lekker gevoel als je, wanneer je in je werkkleding een klus hebt geklaard, deze kan afstrepen van je lijst.

Een goede bescherming tijdens het klussen

Waarom moet je eigenlijk werkkleding dragen als je aan de slag gaat in en om het huis? De allerbelangrijkste reden is natuurlijk je veiligheid. Het is misschien aantrekkelijk om tijdens de warme zomerdagen in je t-shirt en korte broek te gaan klussen, maar dan is je huid niet goed beschermd. Voor je het weet heb je een schaaf- of snijwond te pakken. Met werkkleding aan ben je hier goed tegen beschermd. Bovendien ben je met werkkleding aan beter beschermd tegen de zon.

Genieten van het resultaat

Het zal vast gebeuren dat je tijdens het opknappen van je huis een dag hebt waarbij je geen zin hebt om je werkkleding aan te trekken. Natuurlijk is het geen enkel probleem om een dagje te spijbelen en vervolgens andere leuke dingen te gaan doen. Toch is het verstandig om in je achterhoofd te houden dat, wanneer je toch doorzet en je je werkkleding aantrekt, dit tot resultaat heeft dat je straks volop kan genieten van je opgeknapte huis en lege to-do lijst. Zet je schouders er deze zomer dus even onder en werk die kluslijst helemaal af.


Geef een reactie