Genieten van je zomervakantie met een wakeboard

Genieten van je zomervakantie met een wakeboard

Er is niks leuker dan met mooi weer lekker plezier hebben op het water. Één van de zaken waar je dat mee kan doen is met een wakeboard. Toch alweer een tijdje een populaire manier van watersporten. Voor de mensen die het niks zegt. Het is feitelijk met een soort skateboard/snowboard waterskiën. Er zijn twee manieren om je te laten voortbewegen met een wakeboard. Dit is achter een speedboot, maar steeds populairder zijn de zogenaamde parken. In deze parken is het mogelijk je te laten voortslepen door een kabelbaan. Door de verschillende golven die dan ontstaan kan je je tricks uitvoeren. Achter de speedboot is wat spectaculairder omdat je dan je tricks kan doen met behulp van de hekgolf die de speedboot trekt.

Waar let ik op bij de aanschaf van een wakeboard?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een wakeboard. Allereerst is het belangrijk om te kijken wat je mooi vindt. Een wakeboard heeft vaak een hip design en het oog wil uiteraard ook wat. Verder zitten de verschillen in het feit of je als beginner aan de slag gaat of meer gevorderd. Producenten hebben voor beiden een passend aanbod. Het voordeel voor het wakeboard voor beginners is dat deze voor beiden manieren te gebruiken is. Een beginners board is vaak wat flexibeler zodat deze wat makkelijker te handelen en onder controle te houden is. Dat maakt ook dat deze voor achter de speedboot en in het park geschikt is. Een wakeboard voor gevorderden is wat stijver. Dit maakt dat je meer gevoel  hebt met je board en zo nauwkeuriger je tricks kunt doen. Ga maar eens wat filmpjes op youtube kijken. Dan zie je waarom het van belang is om een goed gevoel met je board te hebben. De meest bizarre tricks en salto’s worden uitgevoerd.

Wat voor bindingen heb ik nodig op mijn wakeboard?

Ook in de bindingen zit voornamelijk het verschil of je beginner bent of gevorderden. Als gevorderden gebruik je vaak schoenen met veters die vastzitten op het board. Deze moeten ook exact je maat zijn. Doordat je de veters strak kan aantrekken heb je ook weer maximaal feeling met het board. Bij het beginners board zie je meer dat er een soort allround binding op zit die daardoor met meerdere schoenmaten te gebruiken is. Zo kunnen meer mensen binnen het gezin plezier beleven aan één wakeboard. Ideaal dus als je lekker op vakantie bent op het water.


Geef een reactie