Jassen voor dames en heren

Jassen voor dames en heren

Een jas gebruik je het hele jaar door, of je nou man of vrouw bent, het maakt niet uit. De jas is een kledingstuk wat in Nederland door iedereen gedragen wordt. Jurken niet, een jurk is specifiek gericht op de dames afdeling. Hoe kun je nou eigenlijk zien wanneer een airforce jas heren van toepassing is en wanneer een airforce jas dames van bedoeld is. En welke soorten jassen worden eigenlijk veel gedragen?

De rits

De rits bij een vrouwen jas zit gespiegeld aan die van een mannen jas. Bij een dames jas zit de rits en de knopen altijd links, maar bij de mannen jas zitten ze rechts. De ritsen en knopen zitten bij de dames jas aan de andere kant omdat vroeger in de middeleeuwen de jas bij een koningin vaak dicht werd gedaan door een dienstmeisje terwijl de koning vaak zelf zijn jas dicht deed. De meeste mensen zijn rechtshandig, en rechts in spiegelbeeld is natuurlijk links.

Veelgedragen jassen

Spijkerjassen

Spijkerjassen blijven altijd in de mode, al sinds het einde van de 19e eeuw zijn spijkerjassen bekend. Deze jassen kunnen gedragen worden door zowel mannen als vrouwen. De spijkerstoffen kunnen in verschillende kleuren voor komen maar ook met patroontjes of schattige printjes erop. Meestal worden de spijkerjasjes met patroontjes en printjes gedragen door de vrouwen en de basic spijkerjassen door de mannen.

Faux fur jassen

De faux fur jassen zijn jassen die het meeste gedragen worden door vrouwen. Echt bont is heel duur om te maken en daarnaast moeten er dieren dood gemaakt worden voor jou jas. Omdat dieren gedood moesten worden voor het maken van een echte bontjas, zijn mensen verder gegaan met het maken van een faux fur jas, en nu is deze niet meer weg te denken uit de collectie jassen die de meeste mensen in de kast hebben hangen. De faux fur jassen kunnen verschillende texturen hebben, deze kunnen of heel erg zacht zijn en glad, of ruw en krullerig (zoals schapenwol). Daarnaast is deze jas lekker warm voor in de winter en je portemonnee wordt niet geplunderd zoals bij echt bont.

Air Force jassen

Ten slotte nemen wij een kijkje naar het air force jassen. Deze jassen kunnen door zowel mannen als vrouwen gedragen worden. Deze jassen zijn zeer warm voor in de winter en ook zeker een jas die de meeste mensen wel in de kast moeten hebben liggen om lekker warm te kunnen blijven in de winter (of op ski vakantie). Air force jassen voor mannen variëren van maten XS tot en met XXXL en het air force jassen voor vrouwen zijn beschikbaar in de maten XS tot en met XXL. Daarnaast kun je je kind ook lekker warm aankleden met een air force jas want de jassen zijn ook beschikbaar in de maten 92 tot en met 176. Een air force jas is vaak net iets langer dan een normale winter jas, zo bedekt het iets meer lichaam waardoor meer lichaam ook warm blijft in de winter. Daarnaast is een warme capuchon natuurlijk ook wel iets wat je zint in de winter en deze hebben het air force jassen meestal ook wel.


Geef een reactie